MBO-basisopleiding Commerciele Economie

Studiekosten

€2.300,00

Interesse?

In het kort

Lijkt het je leuk om als commercieel medewerker aan de slag te gaan? En wil je nu alvast alle basiskennis opdoen? Volg dan de basisopleiding Commercieel medewerker. In korte tijd volg je de belangrijkste opleidingsinhoudelijke modules en krijg je een goed beeld van de werkzaamheden van een commercieel medewerker.

Wil je na deze opleiding verder studeren? Kies dan voor de opleiding MBO Commercieel medewerker of Kort MBO Commercieel medewerker. Na afronding van deze MBO-basisopleiding kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

 

Toelating

De MBO-Basisopleiding Commercieel medewerker is de ideale keuze voor iedereen die de basis wil leggen voor een functie als commercieel medewerker. De opleiding is ook een goede keuze voor iedereen die overweegt om de MBO-opleiding te gaan volgen, maar eerst wil weten of het beroep echt iets voor hem is.

Voor toelating tot deze MBO-basisopleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

De opleiding

Inhoud van de opleiding

Commerciële vaardigheden

In deze module werk je aan het versterken van je algemene commerciële vaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor het voeren van (telefonische) verkoopgesprekken, verkooptechnieken, acquisitiegesprekken, het geven van (product)presentaties en het herkennen van en inspelen op koop- en weerstandssignalen.

Computervaardigheden

De module Computervaardigheden leert je moeiteloos omgaan met veelgebruikte computertoepassingen. Zo leer je onder andere werken met Outlook, Word, Excel, Powerpoint en Access.

Marketing en marktonderzoek

Deze module besteedt uitgebreid aandacht aan de belangrijkste marketingbegrippen en -middelen die je in de commerciële sector tegenkomt. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere marktbenadering, marktonderzoek, marktbewerking, productkennis en rapportage.

Examen en diploma

De modules worden op diverse manieren afgerond, bijvoorbeeld met een praktijkopdracht of met een schriftelijk of mondeling examen. Een aantal modules wordt afgerond met huiswerk-, casus- of portfolio-opdrachten.  De examens staan onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs.

Startdatum en locatie

Je kunt kiezen uit een aantal startdata. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Eerstvolgende startmoment:
Februari 2020

Eerste bijeenkomst:
Eind februari 2020

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:
7

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:
11

Plaats:
Den Haag

Leischendam

Studieduur en kosten

Studieduur

Deze  opleiding is prima te combineren met een baan en andere bezigheden.  Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan je bij ons je opleiding sneller afronden.

Studieduur: 4 maanden.

Lesgeld
Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per in twee termijnen of per jaar in één keer worden betaald.

Lesgeld per jaar € 2.271,00
€      29,00
Totaal per jaar € 2.300,00

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Examen

Examen

Per vak kan één keer examen worden afgelegd. (Per herkansing zijn de kosten € 110. herkansing)

Interesse?