Evenement Producent MHO

Studiekosten

€2.300,00

Interesse?

In het kort

De opleiding Evenement Producent leidt op tot evenementen ontwikkelaar. In deze opleiding leert hoe je vrijetijdsproducten kan bedenken en organiseren. Je leert belangrijke competenties om zelfstandig tot een concept  te komen. Evenementen Producent is een opleiding met een breed pakket aan muziek, film, kunst, economische en management vakken.

 

Toelating

De opleiding Evenement Producent is de ideale keuze voor iedereen die de basis wil leggen voor een functie als Evenement  Producent. Voor de HBO op leiding is een diploma havo of vwo vereist. Als je niet voldoet aan deze eis is het ook mogelijk te starten met de basis-opleiding Evenement  Producent . De basis-opleiding is ook een goede keuze voor wie overweegt om de HBO-opleiding Evenement  Producent te gaan volgen, maar eerst wil weten of het beroep echt iets voor hem of haar is.

Voor de basis-opleiding Evenementen Producent is geen speciale vooropleiding vereist. Het diploma basis-opleiding Evenement  Producent geeft recht op toegang tot de de HBO-opleiding Evenement  Producent. Als je 21 jaar of ouder bent is het ook mogelijk een toelatingstoets te doen. voor meer informatie over de 21 plus toets click hier.

De opleiding

Onze basisopleiding bestaat uit de volgende modules/vaardigheden:

Producer; deze module behandelt de vraag wat nu eigenlijk een producent/impresario is. Je leert de werkzaamheden die zo iemand doet.

Instrumenten, muziek, zang en dans; in deze module komen de basisprincipes van geluid, dans en zang aan bod. Ook leer je muziekinstrumenten classificeren en maak je kennis met het digitaliseren van geluid.

Producer met en op nieuwe media; deze module leert je hoe je het internet commercieel kan benutten, waar je aan moet denken bij het produceren met behulp van nieuwe media (technieken). Je leert werken met video-, geluid- en animatiesoftware.

Techniek; in deze module ga je aan de slag met licht en geluidstechniek en de basis van elektronica en elektrotechniek. Je leert licht- en geluidsplannen maken.

Radio, tv, theater en overige media; in deze module leer je radio-, tv en theaterproducties maken. Je gaat aan de slag met het bedenken van een eenvoudige radio-, tv- en theaterproductie.

Producent en ondernemen; in deze module gaan we in op een aantal belangrijke aspecten van ondernemen als producent. Aan de orde komen marketing, management, consumentengedrag, productontwikkeling, psychologie, onderzoek, verkoop. Naast deze onderdelen komen ook juridische aspecten aan de orde zoals contracten, auteursrecht, belangenorganisaties en arbeidswetgeving.

Praktijkopdracht; tijdens deze module maak je een specialisatie. Je kan kiezen voor radio, tv, theater, film en nieuwe media.

Deze opleiding is een brede en diverse opleiding waarbij we je opleiden om of direct aan de slag te kunnen als organisator, manager van evenementen of om te starten als zelfstandig ondernemer.

 

Examen en diploma

De modules worden op diverse manieren afgerond, bijvoorbeeld met een praktijkopdracht of met een schriftelijk of mondeling examen.  Een aantal modules wordt afgerond met huiswerk-, casus- of portfolio-opdrachten.

Diploma

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma MBO-basisopleiding Producent/impresario.

Startdatum en locatie

Er is keuze uit een aantal startdata. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Eerstvolgende startmoment:
Februari 2020

Eerste bijeenkomst:
Eind februari 2020

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:
35

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:
35

Plaats:
Den Haag

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van Hageum Onderwijs is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij Hageum studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet.

Studieduur: 8 maanden

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd.

Lesgeld € 2.271,00
Eenmalige  inschrijfgeld €      29,00
Totaal € 2300,00

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 175,00 Hiervoor mag ieder examen dat wordt afgenomen één keer worden herkanst.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is inbegrepen in de in kosten.

Interesse?