Waarom BTEC

Het BTEC programma biedt studenten beroepsvaardigheden en gedrag om hen voor te bereiden voor een carrière of om verder te studeren. Het programma heeft een flexibele en modulaire cursusstructuur en een flexibele instroom.

Toetsen en examens worden afgenomen middels praktijkopdrachten. Instroomen kan tussen september en mei. Deze eigenschappen maken de BTEC opleiding ook mogelijk voor deeltijdstudie of afstandstudie. BTEC opleidingen en het diploma zijn internationaal erkend en geven toegang tot het hogeronderwijs.

International Business Level 3 Basis

Heb jij ambities in een leidingevende functie in business of wil jij je managementvaardigheden en -kwaliteiten ontwikkelen en verbeteren? De International Business Level 3 Basis opleiding kan je daar naar toe helpen.

 • Voltijd
 • Duur: 3 - 6 maanden
 • 180 studie-uren
 • Nederlands
 • Schakelprogramma mogelijk
 • Instromen: September - Mei
 • Studeren in jouw tempo ( 3 tot 6 maanden)
 • Verkort je studie met vrijstellingen
 • Vooropleiding: geen
 • Kosten: € 1.600 per jaar
 • Diploma: BTEC International Business Level 3 Basis certificaat / MBO start

Wat leer je in deze opleiding

Je leert persoonlijke en sociale vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om je te helpen om door te stromen naar baan of een vervolgstudie. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Zakelijk verkennen
 • Wat is ondernemen
 • Hoe maak je een onderneming succesvol
 • Hoe plan en onderzoek ik mijn marketing en verkoop strategie

Als ondernemer moet je weten voor welke markt jouw product geschikt is. Je moet je de vraag stellen: wie zal mijn product kopen? Je leert de basis welke denkstappen iemand maakt alvorens een produkt te kopen. In de lessen besteden we daarom veel aandacht aan technieken hoe we de denkstappen en de loyaliteit voor ons product kunnen beinvloeden. Daarnaast wordt je ook getrained in de vaardigheden die nodig zijn voor een zelfstandige ondernemer. Je leert aan de hand van praktische opdracten die je onder begeleiding van je docent maakt.

De level 3 certificaat omvat 180 studie-uren, 2 verplichte vakken en 1 keuze vakken. Dze opleiding duurt vier maanden. Een studiejaar is vijf maanden verdeeld in twee periodes van 10 weken. De cursussen hebben een vaste start moment. Een cursus wordt afgerond met een opdracht. Dit is meestal in de 11e week. .
Starten met de opleiding kan op vier momenten in het jaar(september, november, februari en april). Versnellen of vertragen van je opleiding is in overleg met de studieadviseur mogelijk.

Studeren op jouw manier

De Level 3 opleiding kan je ook goed combineren met je werk en/of sociale activiteiten. Je volgt lessen en maakt opdrachten aan de hand van instructies of briefing van je docent. In sommige gevallen kan je de bijeenkomsten online volgen. Samen met de studieadviseur bepaal je jouw persoonlijke studietraject.

Begeleiding

Afhankelijk van de cursus of opdracht, kan dit fysiek of online. Voor vragen over de inhoud van een cursus en opdrachten kan je altijd terecht bij de docent van de cursus. Met vragen over studie aanpak, studieplanning of een traject op maat kun je terecht bij je studieadviseur.

Tentaminering

Je sluit de cursussen af met een opdracht. Tijdens het maken van je opdracht krijg je begeleiding van je docent. Als je opdracht met een voldoende beoordeeld is heb je de cursus afgerond en krijg je het International Business Level 3 Basis certificaat.

Wat kun je met je diploma

Met een International Business Level 3 Basis certificaat ben je zowel theoretisch als praktisch opgeleid. Je kunt dus kiezen om na de opleiding door te stromen naar een vervolg studie of gaan werken.

 • Doorstromen

  Je kunt kiezen om door te stromen naar de International Business Level 3 Foundation opleiding of een opleiding op het mbo.

 • Werken

  Je kunt kiezen voor een beginnende functie in een onderneming of je te vestigen als zelfstandige.

Meer informatie

Wil je meer informatie of eerst een persoonlijk studieadvies voordat je met de opleiding start? Neem dan contact op met één van onze studieadviseurs.

Accreditatie

De International Business Level 3 Basis opleiding is geaccrediteerd door Pearson Education.

Wil je starten met de opleiding, klik op dan Aanmelden. Daarna meld je je aan voor de opleiding.
Voor een opleiding kun je je op elk gewenst moment aanmelden. Heeft de cursus die je wilt gaan volgen een vast startmoment, houd rekening met de afsluitende opdracht. Zie hiervoor het jaarrooster.

Toelating

Ben je 16 jaar of ouder, dan kun je gewoon starten met de opleiding. Specifieke voorkennis heb je niet nodig.

Schakelprogamma

Als je denkt dat je niet voldoende algemene kennis hebt dan kan je deze met ons schakelprogramma van een halfjaar of een jaar ophalen. Tijdens het schakelprogramma kun je al met een aantal vakken beginnen. Meer weten? Neem contact met ons op

Vrijstelling

Heb je al een mbo, hbo of wo -opleiding gevolgd (al dan niet afgerond), dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling en je studieduur verkorten. meer weten? Neem contact met ons op.

Collegegeld

International Business Level 3 Basis:  € 1.600,00

Schakelprogramma:  € 900,00

Het studiemateriaal, de begeleiding en tentamens zijn inbegrepen bij de prijs.
Voor deze opleiding kan je in aanmerking komen vooor  het Levenlanglerenkrediet (LLLK).

Het levenlanglerenkrediet (LLLK) is een vorm van studiefinanciering waarvan je tot je 56ste levensjaar gebruik kunt maken. Je vraagt dit krediet aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Stapbudget

Met stapbudget kun je jaarlijks €1000,00 subsidie aanvragen als tegemoetkoming in scholing.
Je vraagt dit aan bij het UWV

Je kunt je bij ons inschrijven zonder risico.
Je STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget is toegekend door het UWV. Is je subsidie-aanvraag afgekeurd door het uwv dan vervalt je inschrijving automatisch. Je loopt dus geen financiele risico.

Meer weten? Neem? contact op met een studieadviseur.