Waarom BTEC

Het BTEC programma biedt studenten beroepsvaardigheden en gedrag om hen voor te bereiden voor een carrière of om verder te studeren. Het programma heeft een flexibele en modulaire cursusstructuur en een flexibele instroom.

Toetsen en examens  worden afgenomen middels praktijkopdrachten. Instroomen kan tussen september en mei.  Deze eigenschappen maken  de BTEC opleiding  ook mogelijk voor deeltijdstudie  of afstandstudie. BTEC opleidingen en het diploma zijn internationaal erkend en geven toegang tot het hogeronderwijs.

International Business Level 3 Extended

Heb jij ambities in een leidingevende functie in business of wil jij je managementvaardigheden en -kwaliteiten ontwikkelen en verbeteren? De International Business Level 3 Extended opleiding kan je daar naar toe helpen.

 • Voltijd
 • Deeltijd
 • 1180 studie-uren
 • Nederlands
 • Schakelprogramma mogelijk
 • Instromen: September - Mei
 • Studeren in jouw tempo ( 1 - 3 jaar)
 • Verkort je studie met vrijstellingen
 • Vooropleiding: BTEC Foundation of HAVO
 • Kosten: € 3.500 per jaar
 • Diploma: BTEC International Business Level 3 Extended diploma / MBO 4+

Wat leer je in deze opleiding

Je leert leiderschap kwaliteiten ontwikkelen, organisatieprocessen en relaties tussenorganisaties beter analyseren. Ook leer je de diepere strategieën achter zaken als marketing, human resource en supply chain management doorgronden.

Organisaties hebben voortdurend te maken met veranderende omstandigheden. Dit vraagt om goede leidinggevenden die een organisatie goed kunnen leiden. Daarom besteden we in deze opleiding veel aandacht aan managementvraagstukken op het gebied van marketing, human resources, supply chain management, innovatie, accounting & financiering. Daarnaast besteden we aan de hand van projecten aandacht aan praktische kant van de opleiding. Hierdoor kan je na afronding van de opleiding kiezen voor verder studeren of een baan.

De International Business Level 3 Extended opleiding omvat 1180 studie-uren, 6 verplichte vakken en 15 keuze vakken. Een studiejaar is ingedeeld in vier perioden van 10 weken. De cursussen hebben een vast of variabel start moment. Een cursus wordt afgerond met een opdracht. Dit is meestal in de 11e week. Soms loopt een cursus over twee periodes.

Met een variabele cursus kun je op ieder moment starten.
Starten met de opleiding kan op vier momenten in het jaar (september, november, februari en april). Versnellen of vertragen van je opleiding is in overleg met de studieadviseur mogelijk.

Studeren op jouw manier

De International Business Level 3 Extended opleiding kan je ook goed combineren met je werk en/of sociale activiteiten. Je volgt lessen en maakt opdrachten aan de hand van instructies of briefing van je docent. In sommige gevallen kunnen de bijeenkomsten online gevolgd worden. Samen met de studieadviseur bepaal je jouw persoonlijke studietraject.

Begeleiding

Het is mogelijk begeleiding te krijgen bij je studie. Afhankelijk van de cursus of opdracht, kan dit fysiek of online. Voor vragen over de inhoud van een cursus en opdrachten kan je altijd terecht bij de docent van de cursus. Met vragen over studie aanpak, studieplanning of een traject op maat kun je terecht bij je studieadviseur.

Tentaminering

Je sluit de cursussen af met een opdracht. Tijdens de het maken van je opdracht krijg je begeleiding van je docent. Als je opdracht met een voldoende beoordeeld is heb je de cursus afgerond en krijg je een diploma.

Wat kun je met je diploma

Met een International Business Level 3 Extended diploma ben je zowel theoretisch als praktisch opgeleid. Je kunt dus kiezen om na de opleiding door te stromen naar het hoger onderwijs of werken.

 • Doorstromen

  Je kunt kiezen om door te stromen naar het hoger onderwijs in een van de richtingen die aansluiten op internationale Business.

 • Werken

  Je kunt kiezen voor een functie in de Business

Meer informatie

Wil je meer informatie of eerst een persoonlijk studieadvies voordat je met de opleiding start? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs.

Accreditatie

De International Business Level 3 Extended opleiding is geaccrediteerd door Pearson Education.

Wil je starten met de opleiding, klik op dan Aanmelden. Daarna meld je je aan voor de opleiding.
Voor een opleiding kun je je op elk gewenst moment aanmelden. Heeft de cursus die je wilt gaan volgen een vast startmoment, houd rekening met de afsluitende opdracht. Zie hiervoor het jaarrooster.

Toelating

Je bent minimaal 16 jaar en je hebt een HAVO diploma. Voldoe je hier niet aan, dan kun je het Schakelprogramma volgen.

Schakelprogamma

Als je denkt dat je niet voldoende algemene kennis hebt kan je deze met ons schakelprogramma van een halfjaar of een jaar ophalen. Tijdens het schakelprogramma kun je al met een aantal vakken beginnen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Vrijstelling

Heb je al een mbo, hbo of wo -opleiding gevolgd (al dan niet afgerond), dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling en je studieduur verkorten. meer weten? Neem contact met ons op.

Collegegeld

International Business Level 3 Extended:  € 3.500,00

Schakelprogramma:  € 900,00

Het studiemateriaal, de begeleiding en tentamens zijn inbegrepen bij de prijs.
Voor deze opleiding kan je in aanmerking komen vooor  het Levenlanglerenkrediet (LLLK).

Het levenlanglerenkrediet (LLLK) is een vorm van studiefinanciering waarvan je tot je 56ste levensjaar gebruik kunt maken. Je vraagt dit krediet aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Stapbudget

Je kunt je bij ons inschrijven zonder risico.
Met stapbudget kun je jaarlijks €1000,00 subsidie aanvragen als tegemoetkoming in scholing.
Je vraagt dit aan bij het UWV

Je STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget is toegekend door het UWV. Is je subsidie-aanvraag afgekeurd door het uwv dan vervalt je inschrijving automatisch. Je loopt dus geen financiële risico.

Meer weten? Neem contact op met een studieadviseur.