Studie & financiering

Profiteer van de tegemoetkoming deeltijders

Wil je een VMBO TL-, HAVO- of VWO-opleiding gaan volgen bij Hageum? Ben je minimaal 18 jaar en heb je geen recht op een tegemoetkoming scholieren of studiefinanciering? Dan kun je onder voorwaarden een tegemoetkoming deeltijders aanvragen bij DUO. De tegemoetkoming kan oplopen tot maar liefst € 674,86!
Met de tegemoetkoming deeltijders verlaag je je studiekosten dan ook aanzienlijk.

Hoeveel kan ik aanvragen?

De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal lesminuten per week en het inkomen van jou en je eventuele partner. Bij een schriftelijke opleiding moet je minstens twee vakken volgen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming. Wanneer je tussentijds stopt of later begint met de studie, dan heb je in sommige gevallen slechts recht op een gedeeltelijke vergoeding.

Lesminuten per week: 540 of meer
Tegemoetkoming cursusgeld: € 360,-
Tegemoetkoming schoolkosten: € 314,86

Lesminuten per week: tussen 270 en 540
Tegemoetkoming cursusgeld: € 240,-
Tegemoetkoming schoolkosten: € 212,13

Lesminuten per week: minder dan 270
Tegemoetkoming cursusgeld: € 0,–
Tegemoetkoming schoolkosten: € 0,–

Bij een schriftelijke opleiding is een vak gelijk gesteld aan 135 lesminuten. Dit betekent dus dat je minstens twee vakken moet volgen om eventueel in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming.

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden.

  • Je bent tijdens het schooljaar 18 jaar of ouder.
  • Je volgt een deeltijdopleiding VMBO, HAVO of VWO. Bij een schriftelijke opleiding volg je minstens twee vakken.
  • Je krijgt geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO. Wil je weten hoeveel je kunt aanvragen? Neem dan contact op met DUO via telefoonnummer (050) 599 77 55 of kijk op www.duo.nl.
Welke opleidingen biedt Hageum?

Hageum biedt zowel volledige VMBO TL-, HAVO- en VWO-opleidingen als een groot aantal losse vakken. Om een tegemoetkoming deeltijders aan te kunnen vragen, moet je minstens twee vakken volgen.